Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Testfelépítés: közepes méretű, nyúlánk, karcsú és elegáns, de jó izomzatú. A lábak erősek és karcsúak, a mancsok oválisak. A farok bogok és görbületek kompozíciója, vagy ezek kombinációja, nem lehet hosszabb 8 cm-nél. A rövid szőrű változatnál a szőrzet a farkon picit hosszabb, mint a testen, és mind a rövid, mind a félhosszú szőrű változatnál pom-pom benyomást kelt..

 

 

 

Fej:  nem hosszabb, mknt amilyen széles, formája gyengéden körvonalazott egyenlőszárú háromszög. A profil enyhén ívelt, az orr picit kerek, az áll és az alsó állkapocs erős.

 

Fülek: nagyok, egyenesen állnak, széles alapúak, végük enyhén lekerekített, egymástól távol helyezkednek el.


Szemek:
nagyok, mandulavágásúak, picit ferdék, a szemszín harmonizál a bunda színével.


Szőrzet:  a rövid szőrű változatnál: rövid, lágy és selymes, az aljszőrzet kevés. A félhosszú szőrű változatnál: közepes hosszúságú, lágy, selymes, az aljszőrzet kevés.

 

 

 

Színváltozatok:  csokoládé, a fahéj és a hígult színek (lila, őzbarna) semmilyen színkombinációban (bi-colour, tri-colour, cirmos) nem megengedettek, csak úgy, mint a sziámi színek. Minden más megengedett.

 

Hibák: a bogok és görbületek hiánya kizáráshoz vezet.

 

Megjegyzés: a farok hiánya, túl hosszú farok, "késleltetett bobtail" effektus, ill. a pom-pom hatás hiánya kizáráshoz vezet.

 

Pontszámok (WCF):

Testfelépítés: 20 pont
Fej: 30 pont
Farok: 20 pont
Szőrminőség: 10 pont
Szőrszín és mintázat: 15 pont
Kondíció:

  5 pont

Tenyésztők:    Színváltozatok    Vissza
Janipurr (US)        
  Képtár   Főoldal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.