Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Ceylon (Vad Abesszin) macska az 1980-as években került Sri Lankából Olaszországba, és 1984-ben mutatták be először a nagyközönségnek a Como Macskakiállításon, majd 1984-ben regisztrálták önálló fajtaként.

 

Testfelépítés:    kicsitől a közepes méretűig, válla és csípője széles, bordázata jól fejlett. Lábai közepes hosszúságúak, karcsúak, a mancsok kerekek. A farok rövid és széles, vége lekerekített .

 

 

Fejforma: kerek, rövid és széles; az arccsontok hangsúlyozottak, a homlok egyhén lapos, a profil enyhén ívelt, az áll és az alsó állkapocs erős.

 

 

Fülek:  nagyok, széles alapúak, keskenyen és magasan tűzöttek, végük enyhén lekerekített. 

 

 

Szemek: nagyok, egymástól távol helyezkednek el, a szem felső széle mandulavágású, az alsó kerek, színe ragyogó sárga vagy zöld.

 

Szőrzet: nagyon rövid, finom és fényes, testhez símuló, az aljszőrzet minimális. A háta és az oldalai csíkozástól vagy pettyektől mentesen gyűrűzött. Határozott csíkok jelentkeznek a nyakon, a lábakon és a farkon, a csíkok lehetnek "töröttek" a nyakon. A hason két sorban pettyek sorakoznak. A farok vége egyenletesen színezett a gyűrűzottség színével.

 

 

Színváltozatok: az alapszín az összes színváltozatnál egyenletes, a homokszíntől az aranyig változik, a gyűrűzöttség színétől függően. A gyűrűzöttség lehet fekete, kék, vörös, krém, teknőc és kék-teknőc.

 

 

Hibák: a cirmos mintázat hiánya a lábakon, a farkon és a hason, valamint fehér szín máshol, mint az áll és a nyak, súlyos hiba.

 

 

Pontszámok (WCF):

Típus, testfelépítés, farok: 20 pont
Fej: 15 pont
Szemek: 10 pont
Fülek: 10 pont
Szőrminőség: 10 pont
Szőrszín és mintázat:  25 pont
Farok:   5 pont
Kondíció:

  5 pont

Tenyésztők:    Színváltozatok    Vissza
       
  Képtár   Főoldal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.