Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Testfelépítés: közepestől a nagy testméretig, izmos macska, testalkata hosszú és erőteljes. A lábak közepes hosszúságúak, szintén izmosak és tekintélyesek. A mancsok nagyok és kerekek. A farok közepes hosszúságú, vastag, vége lekerekített.

 

 

Fej: masszív koponya, enyhén hosszabb, mint amennyire széles, az orr telt és széles. A profil enyhén ívelt, a fej körvonala kerekded. A nyak hosszú és erős.

 

 

Fülek: kicsitől a közepes méretig, enyhén előre dőlnek, végük lekerekített, "ujjlenyomat" kívánatos.

 

 

Szemek: a kerek, vagy ovális szemek egymástól távol helyezkednek el, picit ferdék. Minden szemszín, a kék és zöldeskék kivételével, elfogadott. A hóbengáli szeme mély tiszta kék.

 

 

Szőrzet: rövid és dús, fényes és selymes (mint a prém)

 

 

Színváltozatok: a bengáli határozottan pettyes, vagy márványos mintázatú. A mintázat lehet fóka (seal) vagy barna, különösen kontrasztos az arany, narancs alapszínnel. A hóbengáli egy színesjegyű macska. A jegyek színe azonos a bengáli szinezetével. A testszín egy kicsit világosabb árnyalatú. De eltérően más sziámi-szinezetű macskáktól, a jegyeknek megfeleően világos színárnyalata és mintázata van. Az elfogadott színek: barna pettyes cirmos, barna márvány cirmos, seal sepia pettyes cirmos, seal sepia márvány cirmos, seal mink pettyes cirmos, seal mink márvány cirmos, pettyes cirmos hóbengáli (seal spotted lynx point), márvány cirmos hóbengáli (seal marbled lynx point).

 

 

Pontszámok (WCF):

Testfelépítés: 30 pont
Fej: 20 pont
Szemek: 10 pont
Szőrminőség: 10 pont
Szín és mintázat:: 25 pont
Kondíció:

  5 pont

Tenyésztők:    Színváltozatok    Vissza
Edel's Garden (FR)        
Spotted Dream (HU)    Képtár   Főoldal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.